Usein esitettyjä kysymyksiä (FAQ)

Mikä on Viittomapedia?

Viittomapedia on yhteisöllinen tukiviittomasanakirja, joka sisältää eri aihepiirien ympärille koottuja viittomakokonaisuuksia. Voit tutustua palveluun täältä.

Miksi rekisteröityä Viittomapediaan?

Rekisteröityneenä käyttäjänä voit lisätä palveluun uusia viittomia, lisätä itsellesi viittomasuosikkeja sekä kommentoida viittomia. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös sähköpostiisi ilmoituksen, kun joku kommentoi palveluun lisäämääsi viittomaa. Rekisteröityminen Viittomapediaan on nopeaa sekä ilmaista ja voit tehdä sen täältä.

Millä selaimilla ja käyttöjärjestelmillä Viittomapedia toimii?

Palvelu toimii kaikilla yleisimmillä käyttöjärjestelmillä, selaimilla ja niiden versioilla. Parhaimman käyttökokemuksen saat käyttämällä uusinta versiota Chrome-, Firefox-, Internet Explorer-, Safari- tai Opera-selaimesta.

Viittomapedia hyödyntää eväste- (cookie) ja JavaScript-tekniikoita ja näiden käyttö tulee olla selaimessasi sallittu. Jotta voit käyttää palvelua täysipainoisesti, selaimesi on tuettava JavaScriptiä. JavaScript-tuki on oletuksena käytössä kaikissa yleisimmissä selaimissa. Palvelussa hyödynnetään myös Flash-tekniikkaa, joka vaatii selaimeen Adoben Flash Player -laajennuksen.

Kuinka nopean verkkoyhteyden tarvitsen voidakseni katsoa viittomavideoita?

Korkealaatuisen, ns. HD-tasoisen videon toisto vaatii verkkoyhteydeltä enemmän kuin tavallisen, heikkolaatuisemman SD-videon toistaminen. Katsoessasi HD-tasoista videota sujuvasti suoratoistona, tulee yhteysnopeuden olla vähintään 8 Mbps. Heikkolaatuisemman SD-videon tulisi toistua ongelmitta myös hitaammilla verkkoyhteyksillä. Hitain suositeltu yhteysnopeus on 1 Mbps.

Huomioithan, että mahdolliset verkkokatkokset tai hidastelut verkkoyhteydessä voivat vaikuttaa palvelun toiminnallisuuteen.

Kuinka voin lisätä uuden viittoman Viittomapediaan?

Lisätäksesi uuden viittoman Viittomapediaan tulee sinun rekisteröityä palvelun käyttäjäksi. Voit luoda ilmaisen käyttäjätilin täältä. Jos olet jo rekisteröitynyt palveluun, kirjaudu ensimmäiseksi palveluun sisään valitsemalla valikosta kohta "Kirjaudu". Kirjautumisen jälkeen voit lisätä uuden viittoman palveluun valitsemalla valikosta toiminnon "Lisää viittoma".

Missä muodossa palveluun ladattavien videoiden tulisi olla?

Viittomapediaan voi ladata AVI-, FLV-, MPEG-, MOV-, WebM- ja WMV-formaateissa tallennettuja videoita. Palvelu käsittelee videon oikeaan muotoon. Huomioithan, että videotiedoston tiedostokoon tulee olla alle 250 MB. Suosittelemme lataamaan palveluun videotiedoston, jonka tarkkuus on vähintään 1280x720 pikseliä (720p). Kuvasuhteen videolla tulisi olla 16:9. Älä pakkaa videoa tarpeettomasti, sillä palvelu konvertoi ja pakkaa videon automaattisesti.

Miksi viittomien videokuva pätkii tai pysähtyy?

Videokuvan laatu voi vaihdella verkkoyhteyden kapasiteetin mukaan. Lisäksi mahdolliset katkokset tai häiriöt verkossa voivat aiheuttaa videokuvan pätkimistä.

Mikäli käytössäsi on langaton verkko, varmista, että tukiasema ja tietokone eivät ole liian kaukana toisistaan tai ettei niiden välissä ole signaalia häiritseviä rakenteita, kuten seiniä. Suosittelemme kokeilemaan kaapeliyhteyttä, mikäli epäilet ongelmiesi johtuvat langattomasta verkosta.

Huomioithan myös, että jaettua internet-yhteyttä käytettäessä myös muut verkon käyttäjät kuormittavat verkkoa, jolloin verkkoyhteys hidastuu.